• Czy Pinot Noir powinien być schłodzony?

    Pinot Noir bardzo dobrze nadaje się do schładzania, przynajmniej trochę.

    Z wielu odpowiedzi poniżej widać, że około 14 do 18 stopni Celsjusza może być świetnym zakresem do schłodzenia czerwonego wina. Ale dlaczego i jak? Łatwo!

    Jest to prawdopodobnie przyjemniejsze i orzeźwiające, zwłaszcza jeśli pijesz Pinot noir w miesiącach letnich i może być świetnym czerwonym winem na lato!
    Sprawi, że wino będzie rześkie w ustach, a nie pełne i aksamitne.
    W podobnym sensie będziesz mniej smakować / odczuwać alkohol.

    Jak więc schłodzić Pinot Noir, aż będzie w sam raz? Zależy od tego, ile masz czasu.

    Dobre 30 minut w lodówce wystarczy
    Szybkie zanurzenie w wiaderku z lodem lub w zamrażarce (nie dłużej niż 5 minut) zadziała jak urok
    Jeśli masz lodówkę na wino, ustaw ją na temperaturę, w której wolisz pić swoje wina.

    Prawdziwy powód, dla którego warto pić w temperaturze pokojowej

    Podczas picia czerwonego wina aromat odgrywa istotną rolę niż jego kolor. Wino czerwone zawiera taninę. Jeśli obniżymy temperaturę czerwonego wina, to gęstość cząsteczek przeciwutleniaczy zmniejszy się i będzie się unosić, to oddzielenie się przeciwutleniaczy powoduje utratę smaku i dalsze pogorszenie Aromatu wina

     

     

    Zawieszam to wszelakiego rodzaju opakowania na butelki i prezenty. Personalizowane kosze do pakowania prezentów z winem lub ozdobne opakowania z grawerem. Każda firma powinna stawiać na wizualizację loga na nietypowych produktach np. na opakowaniach na butelki.


  • Commentaires

    Aucun commentaire pour le moment

    Suivre le flux RSS des commentaires


    Ajouter un commentaire

    Nom / Pseudo :

    E-mail (facultatif) :

    Site Web (facultatif) :

    Commentaire :